𝗗𝗘𝗡𝗧𝗔𝗜𝗥𝗘𝗦

Publié par Laurent Pas le


1. Afspoelen met zout water
Voor veel mensen is een spoeling met zout water een effectieve eerstelijnsbehandeling. Zout water is een natuurlijk ontsmettingsmiddel en kan helpen bij het losmaken van voedseldeeltjes en vuil dat tussen de tanden kan zitten. Het behandelen van kiespijn met zout water kan ook helpen ontstekingen te verminderen en eventuele zweertjes in de mond te genezen.
Om deze behandeling te gebruiken, meng je 1/2 theelepel zout in een glas warm water en gebruik je het als mondwater.

2. Spoelen met waterstofperoxide
Een spoeling met waterstofperoxide kan ook helpen pijn en ontstekingen te verlichten.
Naast het doden van bacteriën, vermindert waterstofperoxide tandplak en geneest bloedend tandvlees. Zorg ervoor dat u het waterstofperoxide goed verdunt.
Meng hiervoor gelijke delen 3% waterstofperoxide en water. Gebruik dit mengsel als mondspoeling. Slik het niet door.

3. Koud kompres
U kunt een koud kompres gebruiken om eventuele pijn te verlichten, vooral als een of ander trauma uw kiespijn heeft veroorzaakt. Wanneer u een koud kompres aanbrengt, worden de bloedvaten in het gebied vernauwd. Het maakt de pijn minder. Koude kan ook zwelling en ontsteking verminderen.Breng gewoon een ijspak gewikkeld in een handdoek aan op het getroffen gebied gedurende 20 minuten per keer. Je kunt deze actie om de paar uur herhalen.

4. Pepermunttheezakjes
Pepermunttheezakjes kunnen worden gebruikt om pijn te verdoven en gevoelig tandvlees te kalmeren. Om dit te doen, laat u een doordrenkt theezakje afkoelen voordat u het op het getroffen gebied aanbrengt. Het moet nog een beetje warm zijn. Omgekeerd kunt u het gebruiken om het gebied te koelen in plaats van te verwarmen. Om dit te doen, leg je een gebruikt theezakje een paar minuten in de vriezer om af te koelen en breng je het zakje aan op je tand. Lees meer over de gezondheidsvoordelen van pepermunt.

5. Knoflook
Al duizenden jaren wordt knoflook erkend en gebruikt om zijn geneeskrachtige eigenschappen. Het kan niet alleen schadelijke bacteriën doden die tandplak veroorzaken, maar het kan ook als pijnstiller werken. Om dit te doen, plet je een teentje knoflook om een ​​pasta te maken en breng je het aan op het getroffen gebied. Je kunt een klein beetje zout toevoegen. Je kunt ook langzaam op een teentje verse knoflook kauwen.

6. Vanille-extract
Vanille-extract bevat alcohol, wat kan helpen de pijn te verdoven. De bewezen antioxiderende eigenschappen maken het ook een effectieve genezer. Dep hiervoor een kleine hoeveelheid vanille-extract op je vinger of een watje. Breng het een paar keer per dag rechtstreeks op het getroffen gebied aan.

7. Kruidnagelolie
Kruidnagel is door de geschiedenis heen gebruikt om tandpijn te behandelen, omdat de olie pijn kan verdoven en ontstekingen kan verminderen. Het bevat eugenetica, een natuurlijk antisepticum. Om van deze gunstige effecten te profiteren, dep een kleine hoeveelheid kruidnagelolie op een watje en breng het aan op het getroffen gebied. Kruidnagelolie kun je verdunnen met een paar druppels plantaardige olie, zoals olijfolie, of water. Herhaal de handeling een paar keer per dag. Je kunt ook een druppel kruidnagelolie toevoegen aan een klein glas water en een mondspoeling maken.
Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang de immuniteitsgids hier: https://guide-newsletter.gr8.com/Partager ce message← Message plus ancien Message plus récent →


Laisser un commentaire

Veuillez noter que les commentaires doivent être approuvés avant leur publication.

Haut