𝗱𝗲𝘀 𝗼𝗻𝗴𝗹𝗲𝘀 (𝗼𝗻𝘆𝗰𝗵𝗼𝗺𝘆𝗰𝗼𝘀𝗲)

Publié par Laurent Pas le


Er is echter een geneeskrachtige plant die goede resultaten geeft bij nagelschimmel, maar die kan worden gebruikt als aanvulling op de zogenaamde klassieke behandelingen.
– Tea tree, uitwendig te gebruiken (niet inslikken).
Breng op dezelfde manier als nagellak 1 tot 2 druppels etherische olie van tea tree twee keer per dag aan op de door mycose aangetaste nagel, maak een behandeling van 4 tot 6 maanden. 𝗣𝗿𝗲́𝘃𝗲𝗻𝘁𝗶𝗼𝗻
– Zorg goed voor je nagels, een beschadigde nagel kan de kans op het ontwikkelen van nagelschimmel vergroten, omdat het een gemakkelijker toegangspunt is voor schimmels.
– Knip je nagels niet te lang en niet te kort.
– Droog de ruimte tussen je tenen goed af (vooral tussen de 3e en 5e teen), dit is namelijk vaak waar voetschimmel ontstaat. Gebruik bijvoorbeeld watten die tussen je tenen worden geplaatst om deze ruimte uit te drogen. Je kunt ook poeder gebruiken om nattigheid in de voeten te voorkomen.
– Loop op natte openbare plaatsen (douche, zwembad) niet op blote voeten, draag bijvoorbeeld sandalen.
– Was kleding (wassen op 60°C of meer) die in contact is geweest met schimmelinfecties, eventueel met een antischimmelmiddel.
– Draag kleding (ook schoenen) die de voet laten ademen, te veel transpiratie bevordert namelijk de ontwikkeling van mycosen (dermatofyten). U kunt bijvoorbeeld een schimmeldodende spray of poeder op uw schoenen aanbrengen.
– Zorg voor de hygiëne en kwaliteit van de huid van de voeten door speciale zalven te gebruiken of een pedicure te doen.
– Let op wonden en likdoorns, deze kunnen namelijk het binnendringen van dermatofyten en daarmee de ontwikkeling van mycose in de nagels bevorderen.
– Gebruik indien nodig synthetische sokken die de voet beter uitdrogen dan katoenen of wollen sokken.
- Wissel regelmatig van sokken.
𝗕𝗼𝗻 𝗰𝗼𝗻𝘀𝗲𝗶𝗹𝘀
– Maak voetbaden, bijvoorbeeld op basis van calciumpermanganaat (verkrijgbaar in apotheken).
Een ander idee voor voetbaden is om een ​​mengsel van 1 deel azijn en 2 delen warm water te bereiden en de aangetaste nagel vervolgens 15 tot 20 minuten te laten weken.
:
PHARMA-INFO (wetenschappelijk tijdschrift in het Duits voor Zwitserse apotheken), Pharmawiki.ch, Goodman & Gilman's De farmacologische basis van therapieën – 13e editie – McGraw Hill Education.Partager ce message← Message plus ancien Message plus récent →


Laisser un commentaire

Veuillez noter que les commentaires doivent être approuvés avant leur publication.

Haut