tapijtreiniging - goed om te weten

Publié par Laurent Pas le

Goed om te weten over tapijtreiniging

tapijtreinigings

Als je een tapijt hebt, zou je je kleine geheimen of formules moeten hebben om het er elke week of zo elke maand als nieuw en schoon uit te laten zien. Een tapijt kan inderdaad het huis worden van kleine schadelijke beestjes als het niet regelmatig wordt onderhouden en schoongemaakt. We willen graag enkele andere tips voor tapijtreiniging met u delen:

Azijn voor vlekken en vet

Je kunt een grote wascontainer nemen en de volgende producten in elkaar zetten: 200 ml water, 500 ml witte azijn of azijngel en 2 eetlepels afwasmiddel en goed mengen. Nu hoef je alleen nog maar tapijt schoon te makens met een spons bevochtigd met de azijnoplossing, in vierkanten van 20 cm. Op vlekken kun je langer wrijven. Tot slot kun je een vochtige doek gebruiken om af te spoelen en een badstof washandje door te geven.

Sodakristallen voor vuilvlekken

Dit is wat je nodig hebt voor tapijtreiniging met sodakristallen. Een liter lauw water, een spons en een sponshandschoen. U zou de spons nat moeten maken met de oplossing van warm water en sodakristallen waarmee u het vuile tapijt veegt. Daarna moet het worden afgespoeld met een spons die is bevochtigd met schoon water. Om de tapijtreinigings af te ronden, kun je verder gaan met drogen met de sponshandschoen.

Zeepwater en ammoniak voor het vuile wollen tapijt

U moet eerst warm zeepsop bereiden waarop een paar druppels ammoniak worden gegoten. Sta dan gewoon op de vlekken door in alle richtingen te wrijven met een spons gedrenkt in de oplossing. Nadat u de reinigingsoplossing enige tijd hebt gegeven om in het bevlekte gebied te sijpelen, veegt u eenvoudig alles af met een washandje van badstof of een droge doek. Om de tapijtreinigings af te ronden, kun je je föhn gebruiken in de warmeluchtmodus.

De stoomreiniger voor het licht vervuilde tapijt

Je hebt heet water nodig voor de stoomreiniger en een kleine hoeveelheid reinigingsoplossing. Tijdens de operatie is het verstandig om uw tapijt niet te veel te weken zodat het snel droogt. Vervolgens moet u deze reinigingsstomer passeren en op het tapijt wrijven. Gebruik aan het einde van de tapijtreinigings gewoon kraanwater om de reinigingsvloeistof te verwijderen.


Partager ce message← Message plus ancien Message plus récent →


Laisser un commentaire

Veuillez noter que les commentaires doivent être approuvés avant leur publication.

Haut