een tapijt reinigen - Goed om te weten om een ​​tapijt goed schoon te maken

Publié par Laurent Pas le

Goed om te weten om een vloerkleed goed schoon te makens

een vloerkleed schoonmakens

Een vloerkleed is zowel decoratief als nuttig, het geeft stijl aan de ruimte waar het wordt geplaatst. Het moet echter in de beste staat zijn, ondanks veelvuldig gebruik. Daarom volgen hier enkele tips om een vloerkleed op de juiste manier schoon te makens.

Dagelijks onderhoud

Een tapijt verdient dagelijkse verzorging om het er als nieuw uit te laten zien. Het is geen kwestie van er elke dag voor te zorgen, maar het is beter om het minstens twee keer per week te stofzuigen. U moet nog steeds weten dat het voor oosterse, berber- of antieke tapijten beter is om de stofzuiger te gebruiken zonder de borstelmodus, omdat dit het risico loopt ze te beschadigen.

Wanneer moet je wassen?

Meestal wassen we het tapijt één keer per jaar, maar vaker wassen kan ook geen kwaad. U moet weten dat de te koop aangeboden tapijten vooraf worden gewassen. Dit maakt het mogelijk om de kleuren en de kwaliteit van het tapijt te fixeren. Droog wassen is beter dan wassen met water. Om echter een oud tapijts schoon te maken, is het het beste om het met water te wassen.

Zorgen voor esthetiek

Er is een techniek om de kleuren van tapijten te doen herleven door theebladeren te gebruiken tijdens het wassen. Door witte azijn in water te verdunnen, gaat het ook glanzen en krijgt het tapijt een tweede leven. Om dit te doen, maak het tapijt niet volledig nat, maar gebruik liever een doek, en laat het weken in het mengsel van water en azijn en borstel het tapijt ermee.

Effectieve en grondige reiniging

Om een tapijts grondig schoon te maken, wordt vaak stoomreiniging gedaan. Voordat u dit doet, is het echter essentieel om te stofzuigen om het stof te verwijderen. U kunt ook een tapijtreiniger gebruiken die grondig inwerkt tegen vuil en geurtjes.

Reiniging volgens type

Omdat elk tapijt anders is, moet u weten welk type reiniging geschikt is voor uw tapijt. Het meest kwetsbare is het zijden tapijt, in dit geval is het vooral noodzakelijk om agressieve reiniging te vermijden, het is zelfs beter om een ​​​​beroep te doen op competente mensen om schade te voorkomen. Het katoenen vloerkleed kan, afhankelijk van de maat, in de machine worden gewassen. Als gevolg hiervan is het voor een synthetisch tapijt mogelijk om speciale shampoos te gebruiken. Deze producten kunnen helpen de kleuren te doen herleven en het tapijt zachter te maken.


Partager ce message← Message plus ancien Message plus récent →


Laisser un commentaire

Veuillez noter que les commentaires doivent être approuvés avant leur publication.

Haut